Lefevere: 'Remco rijdt geen Tour, misschien keert hij volgend jaar zelfs terug naar Giro'

De speculaties mogen de prullenmand in: Remco Evenepoel gaat niet naar de Tour. Een deelname aan de Vuelta hoort wel nog tot de opties.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage-02

Vrijwel meteen na zijn opgave in de Giro d'Italia werd er volop gespeculeerd en gehoopt dat Remco Evenepoel een jaartje vroeger zijn Tourdebuut zou maken. In gesprek met RTBF maakte Patrick Lefevere daar korte metten: Remco Evenepoel zal straks met zekerheid niet deelnemen aan de Ronde van Frankrijk.

"We gaan zijn programma niet veranderen, dat zou niet heel slim zijn", legt Lefevere uit. "Hij is pas getrouwd en heeft zijn vrouw dit jaar slechts een tiental dagen gezien. Remco moet nu herstellen en ontspannen. Daarna ondergaat hij post-covid-onderzoeken en stellen we een programma op."

Druk

Veel analisten zijn ervan overtuigd dat Evenepoel in de Tour een unieke kans zou krijgen om zonder druk rond te rijden. Lefevere is het daar niet mee eens.

"In de positie van Remco is het onmogelijk om de Tour zonder druk te rijden. Het is een utopie, hij weet zelf ook hoe absurd dat is. Eens Remco aan de start staat, zullen fans al snel meer willen zien. Dat is niet zijn stijl en ook niet onze stijl. Dat gaan we niet doen."

Toekomst

Het volgende grote doel van de wereldkampioen is het verdedigen van zijn wereldtitel in Glasgow. Ook in het tijdrijden wil hij een gooi doen naar goud. En de Vuelta? "Het is nog te vroeg om daarover te praten. Daar zijn we voorlopig nog niet mee bezig."

Bij Soudal Quick-Step houden ze dus vast aan het plan om Evenepoel pas in 2024 de Tour te laten ontdekken. "Of misschien keert hij dan wel terug naar de Giro", aldus Patrick Lefevere.

Nieuws
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2023