Evenepoel weer coronavrij: 'Volgende week krijgt hij harttesten, geen Tour en Vuelta'

Het is de vraag die België bezighoudt: hoe gaat het programma van Remco Evenepoel eruit zien in de resterende maanden?

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 8

Patrick Lefevere geeft een update in gesprek met Het Nieuwsblad en hij helpt de wielerfans alvast uit een droom: Evenepoel zal zowel de Tour de France als Vuelta a España overslaan in 2023. De ploegbaas belde donderdagochtend met de wereldkampioen. "Voor het eerst testte hij negatief. We denken dan ook dat hij in totaal vijf dagen ziek is geweest."

En het belangrijkste: Evenepoel was ook echt ziek, waardoor hij simpelweg niet verder kon. "Vooral dinsdag waren de symptomen het sterkst: hoofdpijn en keelpijn. Naast grote vermoeidheid. Maar nu is hij beter. We laten hem het hele weekend rusten en begin volgende week krijgt hij harttesten."

Programma

Evenepoel zal sowieso het BK tijdrijden en het BK op de weg rijden als de testen in orde zijn. "We hadden aan het Critérium du Dauphiné gedacht, maar het komt nog te vroeg." De Vuelta? Ook die rijdt Evenepoel niet. "Remco heeft de Vuelta al gewonnen. Dus niemand zou een andere uitkomst van hem accepteren. Bovendien zou het opnieuw een vrij zware en zeer specifieke voorbereiding vereisen."

Giro d'Italia
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023