Geraint Thomas verwachtte niets van Roglic: 'Denk dat hij blij is dat ik nog een paar dagen de trui heb'

Geraint Thomas blijft ook na de etappe naar Crans Montana leider in de Giro d'Italia. De Brit verwachtte ook geen grote aanvallen.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 13

Na afloop vertelde de drager van de roze trui over de dertiende etappe, die onder de klassementsrenners amper spektakel opleverde. Enkel in de laatste halve kilometer versnelden de grootste favorieten. "Ik verwachtte geen grote aanvallen in de finale, maar ik denk dat Primoz blij is om mij in de trui te laten voor nog een paar dagen, zodat wij de koers moeten controleren. Hij is aan het wachten op zijn moment."

In de beginfase van de ingekorte etappe probeerde Hugh Carthy aan te vallen, maar de aanval van de kopman van EF Education-EasyPost werd tenietgedaan door het INEOS Grenadiers van Thomas. "Dat was een sterke move die wij in de kiem wilden smoren. Toen de groep Pinot ging, behielden we controle. Swift en Sivakov zaten niet ver achter, ze hebben het heel knap gedaan door dicht in de buurt te blijven."

Zij hielden de kopgroep uiteindelijk op zo'n vier minuten, want Thomas en zijn ploeg wilden Pinot niet té veel tijd schenken. De Fransman staat immers ook nog redelijk in het algemeen klassement. "Ze hadden alles onder controle. Pinot is natuurlijk een geweldige renner, en we wilden niet dat hij te veel tijd zou terugpakken. De jongens hebben het heel goed gedaan." Thomas heeft een voorsprong van twee seconden op Roglic en 22 seconden op João Almeida.

Nieuws
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2023