Fabio Jakobsen stapt uit Giro d'Italia: 'Geen serieuze blessures, maar val heeft flink impact gehad op mijn borstbeen'

Fabio Jakobsen zal niet meer opstappen voor de twaalfde etappe van de Giro d'Italia. 

Jakobsen

De sprinter van Team dsm-firmenich PostNL kende een ongelukkige Giro d'Italia. Hij verteerde de klimmetjes niet en vertelde onlangs dat de gehanteerde werkwijze niet goed heeft uitgepakt. Hij noemde zichzelf te veel sprinter en te weinig wielrenner. Niet dat hij het de ploeg kwalijk neemt, maar hij vertelde wel dat het anders moet richting de Tour de France.

In de elfde etappe kon Jakobsen zich eindelijk mengen in de massasprint, maar ook die liep uit op een teleurstelling. Jakobsen zat al ver van achter. Toen Madis Mihkels een achterwiel aantikte en viel, kon Jakobsen hem dan ook niet meer ontwijken. Hoewel hij er zonder breuken afkwam, is hij te gehavend om nog te starten.

Borstbeen

"De val op hoge snelheid heeft flinke impact gehad op mijn borstbeen. Het gaat op zich goed en het is geen hele serieuze blessure, maar ik voel me niet goed genoeg om de Giro d'Italia voort te zetten. Het is triest, maar dit hoort bij wielrennen. Ik ga terug naar huis, zal daar mijn rust nemen en dan ga ik me focussen op de volgende doelen", zo klinkt het.

Die volgende doelen zijn voor Jakobsen normaal gesproken de Ronde van België en daarna de Tour de France. In de Ronde van België van vorig jaar versloeg hij voor het laatst de grootste sprinters van het moment, zoals Jasper Philipsen.

Nieuws
  • Cor Vos