Van Pedersen tot Jakobsen en Vlasov tot Bilbao: dit zijn de uitvallers in de Tour de France

De Tour de France is over de helft. Deze renners moesten onderweg opgeven. 

Bilbao

Voor Astana Qazaqstan Team begon de Tour de France niet al te best, want al op dag één moest de Italiaan Michele Gazzoli (etappe 1) opgeven. In de bakoven van Toscane kampte Gazzoli met maag- en darmproblemen door een zonnesteek.

In het openingsweekend bleven de renners verder grotendeels bespaard van valpartijen. Dat is weleens anders geweest in de Tour de France. Toch moesten de volgende twee opgevers de strijd staken door een crash: Casper Pedersen (etappe 4) brak zijn sleutelbeen, terwijl Mads Pedersen (etappe 8) niet herstelde van een val in volle massasprint.

In de eerste week viel het vervolgens mee met renners die uit de Tour de France verdwenen, maar de laatste dagen gaat het vrij rap. Aleksandr Vlasov (etappe 10) finishte de graveletappe nog, maar nadien kwam aan het licht dat hij een enkelbreuk had opgelopen bij zijn val in de greppel.

Corona

De loodzware etappe van gisteren eiste ook zijn slachtoffers. Tim Declercq (etappe 11) moest voor de rit al opgeven door ziekte, terwijl de vroeg gelosten Ion Izagirre en Alexis Renard (etappe 11) van Cofidis al snel in de volgauto stapten. Fred Wright (etappe 11) deed dat niet, maar kwam buiten de tijdslimiet binnen.

Ook vandaag zijn er alweer drie uitstappers te noteren. Fabio Jakobsen (etappe 12) loste al vroeg en zag snel in dat hij tegen de bierkaai vocht. Pello Bilbao (etappe 12) deed niet veel later hetzelfde. De Spanjaard was al een tijdje ziek. Net als Michael Mørkøv (etappe 11), die al niet van start ging.

Nieuws
  • Cor Vos