Fabio Jakobsen na opgave: 'Geen koorts, maar bang dat ik iets onder de leden heb'

Fabio Jakobsen moest al snel lossen in de elfde etappe. 

Jakobsen

Opvallend was dat in tegenstelling tot voorgaande dagen niemand van zijn ploeg besloot te wachten op de sprinter. Niet veel later stapte de kopman van Team dsm-firmenich PostNL dan ook in de volgauto en daarmee uit de Tour de France. In gesprek met de NOS ging hij in op zijn opgave.

"Het is altijd rot om uit koers te gaan", begon hij zijn verhaal. "Het gaat niet slecht, maar ook niet goed. Ik voel me niet top. Ik kan het niet ziek noemen, maar ik ben ook niet fit. Ik moest al heel snel lossen."

Jakobsen hield wel afstand tot zijn teamgenoten, gaf geen handjes en droeg een mondmasker. "Ik vrees dat ik toch iets onder de leden heb. Ik had echt het idee dat het beter en beter ging, maar ik ben verslechterd. Ik denk dat ik in de gravelrit of tijdens de rustdag toch iets opgelopen heb. Gisteren was ook dramatisch, ook voor mijn doen. En vandaag had ik het ook niet."

Positieve dingen

Toch hoopte hij er doorheen te komen tijdens de rit. "Ik had vannacht geen koorts, maar ik ben er niet doorheen gekomen. Ik probeerde aan te klampen, maar moest al snel laten lopen. Waar ga je dan naartoe rijden? Haal ik het wel, is het morgen nog slechter. Vandaag moet het probleem niet zijn."

Hoe kijkt hij terug op zijn Tour de France, waarin hij een keer zevende en een keer vijfde werd. "Het is net niet. Ik heb een stap gezet, maar ben niet dicht bij winst geweest. Daar baal ik van, maar we nemen de positieve dingen mee. Het positieve is dat ik er in elk geval tussen kan zitten."

Nieuws
  • Cor Vos