Van der Poel ziet af van oorspronkelijke voorbereiding op Tour de France: 'Mooi om in België ritme te kunnen opdoen'

Mathieu van der Poel heeft zijn planning richting de Tour de France overhoop gegooid. Geen Zwitserland voor de Nederlander.

Paris Roubaix 2023 elite

Het oorspronkelijke plan van Mathieu van der Poel was om na zijn succesvolle voorjaar weer in gang te schieten in de Ronde van Zwitserland, maar daar ziet de winnaar van Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix volgens WielerFlits vanaf. Van der Poel kiest namelijk voor een opbouw via Dwars door het Hageland, Ronde van België en het NK op de weg.

Het medium schrijft dat Van der Poel het parkoers voor het NK wilde afwachten voor hij deelname zou toezeggen. Het NK wordt dit jaar georganiseerd in Limburg en Van der Poel ziet het parkoers wel zitten. Hij hoopt voor de derde keer in zijn loopbaan het rood-wit-blauw te mogen dragen. Het is de laatste wedstrijd voordat Van der Poel in de Tour de France zijn goede jaar een vervolg wil geven.

Ronde van België

Van der Poel ziet dus af van de Ronde van Zwitserland, waar geen ideaal parkoers voor hem is uitgetekend. "De komende drie weken gaan we ons in La Plagne voorbereiden op de Tour de France. Dan is het sowieso goed daarna nog een aantal koersen in te lassen om wat wedstrijdritme op te doen", vertelt de hoofdrolspeler zelf.

"Ik ben verheugd dat ik dat in België kan doen. Zowel Dwars door het Hageland als de Ronde van België zijn wedstrijden die me aanspreken. Met mijn achtergrond in het veldrijden moet ik in Dwars door het Hageland een rol van betekenis kunnen spelen. In de Ronde van België vind ik een aantal jongens uit onze Tourselectie terug, waaronder Jasper Philipsen. We gaan zien wat we voor elkaar kunnen betekenen."

Nieuws
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2023