🎥 Wiebes gedeclasseerd na duw in Burgos, zege gaat andermaal naar Vollering

SD Worx blijft haar fenomenale zegereeks voortzetten. Zelfs na een declassering van Lorena Wiebes, bleef de zege binnen de ploeg.

Vuelta a Burgos Feminas 2023 - stage 2

Nadat ze gisteren al de openingsetappe in de Ronde van de Burgos won, kwam Lorena Wiebes vandaag opnieuw als eerste boven op een klim in de binnenstad van Lerma, na een heuvelachtige etappe van 118 kilometer.

Na afloop werd de Nederlandse topsprintster door de wedstrijdjury echter teruggezet naar een derde plek. De reden: Wiebes gaf in de sprintvoorbereiding een duw aan de Amerikaanse Chloé Dygert (Canyon//SRAM Racing), al lijkt ze het niet met opzet gedaan te hebben. De beelden bekijkt u hieronder.

De zege ging logischerwijs naar de nummer twee, Demi Vollering, en zo kon de beste formatie uit het vrouwenpeloton zelfs na een declassering opnieuw zegevieren. Dygert werd tweede. Voor Vollering is het al haar 10e zege dit seizoen.

Wiebes behoudt wel haar leiderstrui. Shirin van Anrooij (Trek-Segafredo) werd knap zesde en leidt het jongerenklassement. De etappe van morgen is er ééntje voor de sprinters. De slotrit finisht bovenop Lagunas de Neila, een loodzware klim buiten categorie.

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 202C