Roglic heeft nog steeds last van val: 'Blij om samen met klassementsmannen boven te komen'

Primoz Roglic ging enkele dagen geleden hard tegen de grond en die val heeft hem zeker geen deugd gedaan.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 12

Voor de start van de 14e etappe in de Giro d'Italia hebben al 43 renners moeten opgeven. Ook topfavoriet voor de eindzege, Primoz Roglic, bleef niet gespaard van pech. De Sloveen kwam enkele dagen geleden ten val en nuanceerde na afloop, op zijn gekende wijze, de ernst van de verwondingen. Volgens Koen Bouwman heeft zijn kopman toch wel wat last van die val.

"Op tv zag het er misschien niet heel erg uit, maar Primoz is echt wel hard op zijn heup gevallen”, vertelde Bouwman aan Eurosport. ”Hij heeft niet heel veel pijn, maar er is wel nog steeds ongemak. Hij was gisteren gewoon blij om samen met de beste klassementsrenners boven te komen. We gaan dag per dag bekijken wanneer we de aanval kunnen inzetten."

Roglic hoeft (voorlopig) gelukkig niet de roze trui te dragen. "Dat Roglic niet de leider is geeft hem vooral meer rust. Hij is sneller in het hotel en kan eerder een massage krijgen. Dat is zeker geen nadeel, maar het roze is ook gewoon hartstikke mooi om te dragen", aldus Koen Bouwman.

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023