Patrick Lefevere: 'Als Ineos Evenepoel een aanbod doet, moet ik handelen als correcte zakenman'

Bij INEOS Grenadiers maken ze er geen geheim van dat ze dolgraag Remco Evenepoel willen binnenhalen, maar Patrick Lefevere ziet dat niet snel gebeuren.

Team presentation of the Soudal Quick-Step 2023

Het seizoen is nog maar halverwege, maar toch wordt er al volop onderhandeld over transfers en contractverlengingen. Zo is Patrick Lefevere al bezig met de klimtrein rond Remco Evenepoel voor volgend seizoen vast te leggen.

"Met Pieter Serry heb ik een mondelinge overeenkomst”, vertelt Lefevere in een interview met Het Nieuwsblad. “Louis Vervaeke zijn nieuwe contract zat in mijn valies, maar nadat hij de Giro heeft moeten verlaten, heb ik hem daar niet meer mee lastiggevallen. In principe is de contractverlenging van Ilan Van Wilder ook in orde, maar zijn manager wil er een paar extra paragrafen in, garanties dat hij af en toe zijn eigen kans mag gaan."

Klimtrein

Tijdens de opengingsweek in de Giro, bleek de klimtrein rond Evenepoel nog wat zwakte te vertonen. Komt er volgend jaar versterking? "Ik moet zaaien naar de zak. En iedereen vergeet dat wij al veel goede klimmers hebben. De rit naar Lago Laceno was een accident de parcours. De dagen erna was Remco wel goed omringd. Ook naast de Giro-selectie hebben we nog goede klimmers."

INEOS Grenadiers

Dat INEOS een flinke soms geld wil neertellen om de wereldkampioen in hun ploeg te hebben, is al lang geen geheim meer. De Britse formatie is immers de rijkste van het peloton. Wat als ze een aanbod doen dat Lefevere niet kan weigeren?

"Dat moet ik handelen als een correcte zakenman en vragen hoe mijn sponsors en eigenaar Zdenek Bakala daartegenover staan. Maar we moeten niet praten over Remco als een sportwagen die je wel of niet verkoopt. Het is niet zijn stijl om de ploeg in de steek te laten. Als Ineos wil proberen wens ik hen veel geluk toe", aldus Patrick Lefevere.

Achtergrond
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos ┬ę 2023