Wat u wellicht niet zag: Ballerini bijna omver gereden door auto, Healy en Rubio 'knokken' om bergpunten

Terwijl de klassementmannen er opnieuw weinig zin in hadden, won Brandon McNulty de etappe en vonden twee kleine incidentjes plaats.

Vandaag stonden vier stevige beklimmingen op het menu. Tijdens één van de beklimmingen wist Davide Ballerini (Soudal Quick-Step) maar nipt een aanrijding met een volgwagen van Intermarché-Circus-Wanty te vermijden.

Op onderstaande beelden is te zien hoe de 28-jarige Italiaan de volgwagen in een bocht wil voorbijsteken, net op het moment dat die auto zelf ook een andere auto voorbij gaat. Ballerini beschikte gelukkig over snelle reflexen en kon nog net op tijd naar links draaien.

Een tweede incidentje vond plaats in de strijd om de bergtrui. Ben Healy en Einer Rubio, die beiden al een rit wonnen, gingen alle twee voor de volle buit en vochten bijna letterlijk om als eerste boven te komen. Ze gebruikten daarbij hun ellebogen en schouders. De Ierse voorjaarsrevelatie pakte uiteindelijk de volle buit.

Bij de volgende klim streden ze opnieuw om de bergpunten, maar dat ging er een pak vrediger aan toe. Deze keer won de Colombiaan en meteen erna maakte ze met een vuistje duidelijk dat het incident bijgelegd is.

Brandon McNulty (UAE Team Emirates) won uiteindelijk de etappe. De 25-jarige Amerikaan klopte Ben Healy en Marco Frigo in een sprintje met drie.

Giro d'Italia
  • Foto: Twitter/Eurosport Nederland