Lance Armstrong mengt zich in Twitter-relletje tussen Pinot en Vaughters: 'Het is een clown'

Thibaut Pinot en Jonathan Vaughters, grote baas bij EF Education-EasyPost, hebben het op Twitter aan de stok gekregen met elkaar.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 13

Thibaut Pinot greep tijdens de 13e etappe van de Giro d'Italia net naast de ritzege. Na afloop was de Franse klimmer, die aan zijn laatste seizoen bezig is, erg gefrustreerd over het gebrek aan hulp van zijn medevluchter Jefferson Cepeda (EF Education-EasyPost). Dat liet hij ook blijken in de interviews na de finish. Tijdens de etappe was er ook even een woordenwisseling tussen de Fransman en de Equadoraan.

Nadat Ben Healy vandaag ook nipt tweede werd, besloot Jonathan Vaughters, manager bij EF Education, op Twitter een sneer uit te delen aan Pinot. "Ik ben trots dat Healy de winnaar feliciteerde en niet ging huilen voor de camera over hoe oneerlijk het leven soms is."Vervolgens maakte hij ook duidelijk dat zijn sneer wel degelijk naar de Fransman bedoeld was. "Ik ben niet zeker of Pinot deze tweet wel kan lezen met al zijn tranen.""En wie ben jij?", reageerde Pinot gevat op de uithaal van Vaughters, waarna niemand minder dan Lance Armstrong hem het antwoord gaf. "Wie hij is? Het is een f*cking clown. Althans gebaseerd op de 30 jaar dat ik hem al ken." Beide tweets werden massaal geliked en geretweet.

Vaughters was zelf ook profrenner en reed van 1998 tot 1999 voor US Postal, waar hij ploegmakker van Armstrong was. Later bekende Vaughters dat ook hij in die periode EPO gebruikte.

Pelotonpraat
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 202c