Uit de oude doos: Van der Poel, Van Aert en Evenepoel reden ooit samen in dezelfde ploeg!

Ooit reden Van der Poel, van Aert en Evenepoel voor hetzelfde team, maar het gaat niet om Mathieu, Wout en Remco.

Wout van Aert, Mathieu van der Poel en Remco Evenepoel zijn op dit moment de sterren van het wielerpeloton. Tussen Van der Poel en Van Aert heerst ook nog eens een immense rivaliteit. Toch reed er ooit een Van der Poel en een Van Aert in dezelfde ploeg, met ook nog eens een Evenepoel er bij!

In 1994 reden Adrie van der Poel (vader van Mathieu), Patrick Evenepoel (vader van Remco) en Jos van Aert (oom van Wout) namelijk in de kleuren van Collstrop-Willy Naessens! Willy Teirlinck, ploegleider van de bescheiden Belgische formatie, kan zich de drie nog goed herinneren.

Adrie sterkste van de drie

"Adrie was één van onze beste renners. Hij moest voor de uitslagen zorgen", vertelde Willy Teirlinck aan NOS. Patrick en Jos hadden minder talent. "Jos van Aert had meer een knechtenrol. Hij was een vrij rustige jongen, net iets te braaf om coureur te zijn eigenlijk. Evenepoel was een degelijk coureur, maar niet uitzonderlijk. Ik zie hem nog af en toe. Dan hebben we het altijd over zijn zoon Remco."`Aan het talent van hun zonen (of neef) konden ze zeker niet tippen. Jos van Aert: "Wout en ik hebben dezelfde genen en we zijn allebei profrenner, maar daar houdt het wel bij op. Hij is zo'n groot talent, terwijl ik maar een knecht was."

"Ik was geen topper", zegt Patrick Evenepoel. "Ik won bij de jeugd wel 107 wedstrijden, maar in onze tijd kon je ook makkelijker winnen. Er waren zo'n dertig koersen op een zondag. Nu ligt het niveau bij de jeugdwedstrijden veel hoger."

Adrie: "Qua talent kom ik nog niet tot aan de enkels van Mathieu. Ik moest het hebben van mijn parkoerskennis, van mijn slimmigheid en van het letten op mijn tegenstanders."

Pelotonpraat
  • Foto: Cor Vos