📸 Chiara Consonni wordt overreden in Burgos, breekt vier tanden en rijdt etappe toch uit

Chiara Consonni is een straffe dame: de 23-jarige Italiaanse reed de tweede rit in de Vuelta a Burgos met vier gebroken tanden!

Vuelta a Burgos Feminas 2023 - stage 1

Opvallend incidentje bij de start van de tweede etappe in de Vuelta a Burgos. Chiara Consonni (UAE Team ADQ) werd kort na het handtekenen van de startlijst overreden door een volgwagen van een ander team. De 23-jarige sprintster uit Italië hield er een diepe snee ter hoogte van de kin en vier gebroken tanden aan over. De start werd daardoor met een half uur uitgesteld.

Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 202C

Ze werd door haar ploegarts en enkele ambulanciers ter plekke meteen verzorgd en kreeg pleisters en pijnstillers toegediend. De artsen hadden haar uiteraard sterk aanbevolen om de strijd te staken, maar Consonni gaf geen gehoor aan dat advies. Ze ging gewoon van start en reed de etappe uit. "Het was één van mijn zwaarste dagen ooit op de fiets", schreef ze op Instagram.

Na de finish werd Consonni, die in Ponte San Pietro (regio Lombardije) woont, opgewacht door een ambulance. Een tandarts hechtte de wonde aan haar kin en probeerde haar tanden terug recht te zetten.

De Ronde van de Burgos werd uiteindelijk gewonnen door Demi Vollering, nadat ze op de slotdag weergaloos uithaalde door op de loodzware slotklim Lagunas de Neila iedereen in de vernieling te rijden. Ze won ook de tweede etappe, nadat Lorena Wiebes gedeclasseerd werd. Wiebes pakte wel de zege in de twee overige ritten.

Achtergrond
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023