🎥 Salto op de racefiets in een halfpipe? Deze waaghals doet het 'gewoon'

We zijn bij deze stunt wel verplicht een 'don't try this at home'-waarschuwing te geven. Maar toch, wie zie jij dit tijdens het koffierondje wel doen?

Mathieu van der Poel is een acrobaat op de fiets en bij de vrouwen kan zijn collega bij Alpecin-Deceuninck Puck Pieterse er wat van, maar wat je hieronder in het filmpje gaat zien, zullen zij toch niet zo snel doen. In koers niet, maar daarbuiten gaat het ze waarschijnlijk ook wat te ver.

Want stunten op de fiets is een heel eigen sport. Het heet dan 'freestyle' en je doet zoveel mogelijk trucjes, waar een jury punten voor geeft. Dat gebeurt niet op een racefiets, maar op een veel wendbaarder exemplaar.

Toch kun je wel degelijk stunten op de racefiets. Dat toont onderstaand filmpje aan. Een waaghals gebruikt z'n racefiets - hopelijk voor hem geen fonkelnieuwe - om zich door een halfpipe te laten lanceren voor een salto.

Dat lukt niet in één keer, maar de tweede keer is het wel raak en komt hij keurig weer op z'n wielen terecht.

Don't try this at home, al was het maar omdat je peperdure fiets het waarschijnlijk niet overleeft. Maar toch zijn we ook wel benieuwd.. Wie uit je fietsgroep zie jij dit wel even doen vlak voor de koffiestop met appeltaart?

Pelotonpraat
  • Beeld: GCN