Thomas deelt tik uit aan Roglic: 'Almeida verrast me niet, hij is één van mijn grootste rivalen'

Geraint Thomas en Joao Almeida hebben elkaar gevonden in de strijd tegen Primoz Roglic. De twee deelden een ferme tik uit aan de Sloveen!

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 16

Eindelijk vuurwerk in de Giro! Joao Almeida (UAE Team Emirates) won de zware bergetappe naar Monte Bondone (22.7 km, 6.4%), meteen ook zijn eerste ritzege in een grote ronde. De Portugese klimmer opende zelf de debatten op de slotklim. Even later maakte Geraint Thomas de oversteek. Primoz Roglic moest opvallend genoeg passen.

Thomas en Almeida klommen samen naar boven en smeerden Roglic 25 seconden aan. Op de top werd de buit mooi verdeeld. De ritzege was voor de Portugees terwijl de Welshman morgen terug de roze trui mag aantrekken.

"Het kwam er vooral op aan om goed samen te werken met Almeida om Roglic zoveel mogelijk pijn te doen", vertelde Thomas aan Eurosport. "Dat ik daarbij de spurt niet kon winnen, is spijtig maar ook niet meer dan dat." Onderweg verloor hij meesterknecht Pavel Sivakov. "Dat is veel pijnlijker dan de verloren sprint."

Almeida

Hij was vooral erg onder de indruk van Almeida, die in het algemene klassement op 18 seconden volgt. "Eigenlijk verrast hij me niet. Hij was sowieso één van mijn grootste rivalen en heeft vandaag laten zien hoe sterk hij is. Ook zijn ploeg maakte indruk", aldus Geraint Thomas.

Giro d'Italia
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023