🎥 Woedende Mark Cavendish gaat na finish verhaal halen

Mark Cavendish kwam vandaag niet aan sprinten toe en ging na afloop meteen de Italiaan Filippo Fiorelli opzoeken.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 8

Vandaag kregen de sprinters in de Giro d'Italia een voorlaatste kans om een ritzege mee te pikken. In een super spannende sprint was Alberto Dainese (DSM) net iets sneller dan zijn landgenoot Jonathan Milan (Bahrain - Victorious) en Michael Matthews (Jayco AlUla). Mark Cavendish slaagde er ook vandaag niet in om te winnen. De Brit, die na dit seizoen afscheid neemt, eindigde op een teleurstellende 19e plek.

Dat hij niet in het stuk voor kwam, zal wel een goede reden hebben. Op beelden is namelijk te zijn hoe Cavendish meteen na afloop, op een nogal agressieve manier, verhaal komt halen bij de Italiaanse renner Filippo Fiorelli (Green Project-Bardiani) en hem daarbij ook blokkeert met zijn wiel.

Fiorelli zou Cavendish naar buiten verdrongen hebben tijdens het sprinten. Na een discussie van zo'n halve minuut, hebben beide heren hun weg richting teambus verder gezet.

Foto: Eurosport

In de tiende rit vond een gelijkaardig incidentje plaats tussen Cavendish en Mirco Maestro. Zondag volgt in Rome, tijdens de vlakke slotetappe, een laatste sprinterskans.

Giro d'Italia
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023