Pogacar mag nog steeds niet buiten fietsen: 'Wellicht zonder wedstrijdritme naar de Tour'

De revalidatie van Tadej Pogacar verloopt volgens plan, maar de Ronde van Slovenië zal hij wellicht aan zich moeten laten voorbijgaan.

Tadej Pogacar is op dit moment op zijn thuisbasis in Monaco aan het herstellen van zijn zware crash in Luik-Bastenaken-Luik, een maand geleden. De Sloveen reed er in een putje, brak twee handwortelbeentjes en werd diezelfde dag nog geopereerd.

Eerder liet Pogacar al zien dat hij terug op de rollen traint, fitnessoefeningen doet en de loopschoenen aantrekt, maar buiten fietsen lukt nog niet. Alhoewel, vriendin Urska Zigart liet op Instagram zien hoe Pogacar via een ingenieuze constructie toch buiten op de rollen kon trainen.

Foto: Instagram/Urska Zigart

Ploegleider Andrej Hauptman gaf in gesprek met RTV Slo een update over de blessure van de Sloveense wielerkampioen. "Hij zal de komende dagen een poging doen om buiten te fietsen, maar het is moeilijk om er nu al iets over te zeggen. Het zal allemaal afhangen van hoeveel pijn hij nog voelt."

Aangepast programma

Alles zou volgens plan verlopen en Pogacar zou zich goed voelen. "Hij heeft veel oefeningen gedaan in het zwembad en met de fysiotherapeut. Hij loopt ook hard en doet krachtoefeningen. Maar je moet voorzichtig omspringen met zo'n blessures. Pas als alles weer normaal is, kan hij ook op volle kracht weer trainen. Hij traint nu nog steeds volgens een aangepast programma."

Tour

Pogacar kiest traditioneel voor de ronde van zijn thuisland als voorbereiding op de Tour, maar die rittenkoers zal dit jaar wellicht te vroeg komen. "Het is moeilijk voor te stellen dat Tadej fit zal zijn voor de Ronde van Slovenië. Wel gaan we met Tadej nog etappes van de komende Tour verkennen", aldus Andrej Hauptman.

Nieuws
  • Foto: Instagram/Tadej Pogacar