๐Ÿ“ธ Chantal van den Broek-Blaak verwelkomt eerste dochtertje Noa

Chantal van den Broek-Blaak heeft geweldig nieuws te melden. Ze is namelijk voor de eerste keer moeder geworden!

Paris-Roubaix Femmes 2022

De 33-jarige renster van SD Worx kwam dit seizoen nog niet in actie en daar had ze een goede reden voor. In november vorig jaar kondigde ze namelijk aan dat ze samen met haar man Lars een kindje verwachtte.

24 mei was het dan eindelijk zover en zette ze een dochter ter wereld die de naam Noa Brigitte van den Broek kreeg. Moeder en dochter stellen het goed. Op Instagram deelde de trotse moeder alvast enkele kiekjes met haar pasgeboren dochter.

De ex-wereldkampioene uit Rotterdam ging aanvankelijk vorig seizoen haar fiets aan de wilgen hangen. Uiteindelijk besloot ze toch nog bij te tekenen voor twee seizoenen bij SD Worx, op voorwaarde dat ze zwanger mocht worden. Het is nog niet bekend wanneer ze terug een rugnummer zal opspelden.

Van den Broek-Blaak is overigens niet de eerste renster die na een zwangerschap terugkeert op het hoogste niveau. Ook de Britse Elizabeth Deignan zette al een dochter ter wereld, waarna ze bij haar comeback de eerste vrouweneditie van Parijs-Roubaix won. Ondertussen kreeg ze ook al een zoontje en maakte ze haar tweede comeback in het peloton.

Achtergrond
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos ยฉ 2022