📸 Carlos Verona aangereden door volgwagen AG2R-Citroën, chauffeur uit koers gezet

Vroege vluchters Carlos Verona beleefde even de schrik van zijn leven toen hij tijdens de zware bergetappe van z'n fiets gereden werd.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 11

Carlos Verona (Movistar) was één van de 15 renners die deel uitmaakten van een groep vroege vluchters. Plots lag De 30-jarige Spaanse klimmer tegen de grond, nadat hij langs achteren werd aangetikt door een volgwagen van AG2R-Citroën. Hij hield er een gescheurde broek en geschaafde bril aan over. Het incident gebeurde buiten het zicht van de camera's.

Verona kon gelukkig wel meteen weer rechtstaan en zette zijn weg verder, met gehavende huid aan zijn heup. Op de Passo Giau versnelde hij zelfs waardoor de kopgroep in stukken brak. Een half uur na de val later zette de wedstrijdjury de chauffeur van de wagen uit koers. Verona eindigde uiteindelijk op plek 27, op 5'31" van winnaar Santiago Buitrago.

Enkele weken geleden maakte een renner van AG2R hetzelfde mee. Lawrence Naessen werd tijdens de Franse eendagkoers Tro Bro Léon aangereden door een volgwagen van Groupama-FDJ. Hij hield daar enkele gebroken ribben over en haalde op Twitter scherp uit naar Frédéric Guesdon, de ploegleider van Groupama-FDJ die hem aanreed.

"Ik dank en feliciteer Frédéric Guesdon (de ploegleider die hem aanreed) voor het rijbewijs dat hij heeft gewonnen voor een pak Kellogs", schreef hij.

Giro d'Italia
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023