🎥 Ontroerende beelden: Roglic en zoontje Lev doen samen Telemark-landing op podium

Primoz Roglic haalde op het podium in Rome opnieuw uit met zijn typische zegegebaar en deze keer deed ook zoontje Lev mee.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 21

Als Primoz Roglic wint en nadien gehuldigd wordt op het podium, viert hij dat steevast met de Telemark-landing, een houding die schansspringers aannemen bij de landing na hun sprong. Voor hij renner werd, was Roglic immers een uitstekend schansspringer. Vermits hij zopas de Giro d'Italia aan zijn palmares toevoegde, deed hij dat op het podium in Rome opnieuw.

Ook zoontje Lev Roglic is meegereisd naar Rome en mocht mee op het podium. Toen zijn vader de Telemark-landing deed, besloot hij om hetzelfde te doen. Het leverde vertederende beelden op die u hieronder kan bekijken! Ook de zoon van Geraint Thomas ging mee op het eindpodium.

Roglic vertelde in het flasinterview dat hij nog niet helemaal goed beseft wat hij vandaag klaargespeeld heeft. "Ik heb geprobeerd te genieten vandaag. Het is heel mooi om in deze prachtige stad de slotrit af te werken. Voor een zege als deze teken ik meteen. Ik ben hier heel dankbaar voor en zal het me de rest van mijn leven herinneren."

Giro d'Italia
  • Photo: Ilario Biondi/SCA/Cor Vos © 2023