Richard Plugge straalt na Giro-zege Roglic: 'Heb de salontafel kapot geslagen tijdens tijdrit'

Richard Plugge is dolgelukkig na de Giro-zege van Primoz Roglic en noemt hem het 'toonbeeld van veerkracht binnen de ploeg'.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 21

Dankzij Primoz Roglic, heeft Richard Plugge met zijn ploeg Jumbo-Visma nu alle drie de grote ronden gewonnen. De klimtijdrit volgde hij van thuis uit, maar vandaag reisde hij uiteraard wel af naar Rome. "Het is een hele grootse dag", vertelde een stralende Plugge (met roze zonnebril!) voor de camera van Eurosport.

"We hebben zoveel veerkracht. Al voor de Giro begon moesten we de helft van het team vervangen vanwege coronagevallen en dergelijke. Ook onderweg hebben we vanalles meegemaakt. Primoz is gewoon het toonbeeld van de veerkracht binnen onze ploeg Jumbo-Visma. Hij heeft een harde kop en blijft doorgaan. Hij is de personificatie van onze veerkracht."

Tafele in twee

Omdat het logistiek te ingewikkeld was, koos hij ervoor om thuis in de zetel naar de loodzware klimtijdrit te kijken. "Toen Roglic zijn ketting eraf viel heb ik eerst de salontafel in twee geslagen, maar toen hij terug zijn weg kon verder zetten en uiteindelijk de Giro won was ik wel heel blij. Het is fantastisch dat alles is goed is gekomen", aldus een trotse Richard Plugge.

Giro d'Italia
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023