Geen zorgen bij Pogacar richting Tour, Gianetti waarschuwt: 'Hij heeft twee of drie weken later kunnen hervatten dan verwacht'

Tadej Pogacar rijdt weer op de weg nadat hij zich in de weken ervoor moest voorbereiden op de rollen en met andere oefeningen.

Luik - Bastenaken - Luik 2023 elite

Het verhaal is bekend: Pogacar ging tegen de grond in Luik-Bastenaken-Luik en brak daarbij zijn pols. Hij werd geopereerd, maar bij UAE Team Emirates maakte men zich geen zorgen. Het herstel gaat goed, want hij traint weer op de weg en maakt zich op voor een hoogtestage met zijn ploeg. En toch, de voorbereiding op de Tour de France verloopt niet helemaal zoals gehoopt.

In gesprek met L'Équipe vertelt ploegbaas Mauro Gianetti over de kopman van UAE Team Emirates. "Mentaal gaat het goed met Tadej, hij maakt zich geen zorgen. Toch heeft hij de training twee of drie weken later kunnen hervatten dan verwacht, dus we moeten het nog maar zien."

Zo klinken er een maand voor de Tour de France toch andere geluiden vanuit de ploeg. "We kunnen de balans pas opmaken nadat hij een week op de weg heeft getraind. Op dit moment weten we nog niet precies waar hij staat. En we weten ook niet wat hij heeft verloren met de blessure. We hebben er vertrouwen in, maar weten ook dat de weg naar de Tour de France niet gemakkelijk zal zijn."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023