Serry spreekt van zwaarste Giro die hij meemaakte: 'Ik begon zelfs te hyperventileren, bibberde bijna van mijn fiets'

Pieter Serry beleefde in de Giro d'Italia de moeilijkste grote ronde van zijn loopbaan. Door de opgave van Evenepoel, maar niet alleen dat.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 18

Een aantal dagen na de Giro d'Italia rakelt hij de drie weken in Italië weer op. Zes van de acht renners van Soudal Quick-Step haalden door Covid en andere kwaaltjes Rome niet. Serry was de laatste week aangewezen op enkel Ilan Van Wilder. "Het was de zwaarste van de acht", vertelt Serry tegen Het Laatste Nieuws over zijn ervaringen in Italië.

Het regende twee weken lang, zelf kwam hij vroeg in de ronde ten val en hij zag om de haverklap teamgenoten uitvallen door Covid en buikgriep. "Ik voelde mee met elke ploegmaat die moest opgeven. Maanden hadden we samen deze Giro voorbereid. Dat verliep bijna vlekkeloos. We maakten opofferingen, een hechte vriendschap ontstond. Dat het zo zou gaan, hadden we ons niet voorgesteld."

Hyperventileren

Zelf was de Belg immuun voor het coronavirus, omdat hij al werd getroffen net na Luik-Bastenaken-Luik. Alleen de weersomstandigheden zorgden ervoor dat ook Serry zich bij tijd en wijle erbarmelijk voelde. "Twee ritten heb ik zo hard afgezien. Ik moest stoppen langs de kant van de weg om mensen te vragen of ze wilden helpen om mijn handschoenen aan te doen. En toen moest ik nog terug naar het peloton. Ik begon te hyperventileren, ik vreesde dat ik het niet zou halen."

Het geeft weer eens aan waarom het koersverloop niet het meest spannende was in de eerste twee weken. "We gingen op bepaalde momenten naar tweeduizend meter hoog, waar het maar twee graden warm was. En dan moesten we twintig kilometer dalen, met de blote benen. Ik bibberde bijna van mijn fiets, zo koud heb ik het nog maar zelden gehad."

Nieuws
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2023