Oomen deelt heerlijke verhalen over Giro-feest Jumbo-Visma en 'strijder' Roglic: 'Primoz is een bierdrinker'

Jumbo-Visma beleefde een groot hoogtepunt met het winnen van de Giro d'Italia. Sam Oomen vertelde dat ook het feest na afloop goed was.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 14

"Ja, we hebben een prachtige avond gehad", begon de Brabander zijn verhaal in de podcast Live Slow, Ride Fast. "Ik weet niet of je dat sentiment kent, maar gaandeweg de avond wordt de groep van mensen kleiner en de sfeer intiemer. Maar je moet even naar dat moment gaan. Je komt een paar keer een afslag tegen. Zo van: ik kan linksaf naar mijn nest of rechtsaf naar die klim omhoog naar een mooi uitzicht, maar het zal wel even zeer doen."

Samen met een aantal anderen was Oomen erbij tot het einde. "Het was uiteindelijk een groepje van zes à zeven man. Primoz was een van de strijders, ja. Die had de minste moeite van allemaal om te kiezen tussen links of rechts. Die wist dat hij rechtsaf zou blijven gaan. En dan is Primoz een bierdrinker. Zo lang het maar niet alcoholvrij is. 'Because that's not normal, hè?'"

Rond half vier kwam Oomen met de andere strijders terug in zijn hotel. "Na de finish en de huldigingen zaten we pas om half elf aan tafel. Mijn koffer was ook nog niet gepakt. Ik was om half vier in mijn kamer en toen moest ik mijn koffer nog gaan pakken, haha. En dan om half zeven zat ik weer in de taxi..."

Giro d'Italia
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023