Belgische wielrenster Shari Bossuyt levert positieve dopingtest af

De Belgische renster Shari Bossuyt is door haar ploeg Canyon-SRAM op non-actief gezet omdat ze een positieve dopingtest heeft afgeleverd.

Classic Brugge / De Panne 2023 women

Dat maakte de ploeg bekend op sociale media. "We zijn ervan op de hoogte dat Shari Bossuyt op 19 maart 2023, na de derde etappe in de Ronde van Normandië, naar de dopingcontrole moest." Bij die test kwam naar voren dat Bossuyt positief is getest op Letrozole Metaboliet, waarop ook crosser Toon Aerts positief positief is getest. Aerts is sinds begin 2022 terechtgekomen in een juridisch gevecht.

Zowel de A- als B-staal van Bossuyt bevatten een te hoge hoeveelheid Letrozole Metaboliet. Canyon-SRAM had naar eigen zeggen dan ook geen andere keuze dan Bossuyt op non-actief te zetten. "We hebben contact met Shari en haar manager", aldus teammanager Ronny Lauke. "Bovendien wachten we het verdere verloop van de procedure af. Op 5 juni (morgen, red.) zal een persconferentie plaatsvinden."

Bossuyt, die samen met Lotte Kopecky ook op de baan koerst, maakte de laatste tijd naam in het peloton. Zo won ze de desbetreffende derde etappe in de Ronde van Normandië en finishte ze respectievelijk als tiende en achttiende in Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. Bossuyt is de vriendin van Intermarché-Circus-Wanty-sprinter Gerben Thijssen.

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023