Aderlating Jumbo-Visma in Dauphiné: Steven Kruijswijk moet opgeven na vroege val in tweede etappe

Een flinke domper voor Jumbo-Visma in de Dauphiné en in aanloop naar de Tour de France: Steven Kruijswijk moest opgeven na een val.

CritŽrium du DauphinŽ 2023 stage 1

De Brabander kwam vroeg in de etappe ten val samen met Steff Cras en Romain Combaud, die ook beiden de strijd moesten staken. Het is nog niet duidelijk wat Kruijswijk precies mankeert en of ook de Tour de France in gevaar komt voor de rasklimmer.

Kruijswijk moet in Frankrijk een van de trouwe adjudanten worden van Jonas Vingegaard in het hooggebergte. Mocht het dusdanig ernstig zijn dat Kruijswijk niet kan starten in Bilbao, staat Wilco Kelderman klaar om hem te vervangen. Kortom, ook de reservebank is van enorme kwaliteit.

Het is voor Kruijswijk niet de eerste keer dat hij een domper moet slikken. De afgelopen jaren heeft hij namelijk veel tegenslag gehad. In 2020 kwam hij ook ten val in de Dauphiné en moest hij de Tour de France laten schieten, in de Giro d'Italia van dat jaar stapte hij uit met corona en vorig jaar kwam hij ten val in de Tour de France waardoor hij niet kon uitrijden.

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023