Shari Bossuyt schreeuwt onschuld uit: 'Alles wijst op contaminatie in vlees of melk'

Shari Bossuyt ontkent dat ze het verboden middel Letrozole Metabolite bewust gebruikt heeft en hoopt snel weer in competitie te kunnen treden.

De Brabantse Pijl vrouwen 2022

Anderhalf jaar na Toon Aerts is opnieuw iemand betrapt op het gebruik van Letrozole Metabolite. Shari Bossuyt legde een positieve test af op 19 maart, na haar zege in de derde rit van de Ronde van Romandië. De 22-jarige Belgische besliste in overleg met haar team Canyon/Sram om voorlopig uit competitie te blijven.

Op een persconferentie, bijgewoond door Sporza, ontkent ze alle dopingbeschuldigingen. "Momenteel loopt de procedure nog en moet ik aan het Franse Antidopingagentschap uitleggen hoe het product in mijn lichaam terecht is gekomen. Iets wat vandaag enorm moeilijk blijkt aangezien ik nog nooit in aanraking ben gekomen met Letrozole en het ook nooit bewust heb gebruikt. Dit was zelfs de eerste keer dat ik van Letrozole had gehoord."

Contaminatie

"Alles wijst er op dat we te maken hebben met een contaminatie. Daarom wil ik alle instanties oproepen dat we mogelijk met een onderliggend probleem te maken hebben."

"Gelukkig word ik momenteel goed ondersteund. Ik hoop dat we snel duidelijkheid kunnen scheppen. Maar vooral: dat we kunnen bewijzen dat we geen valsspelers zijn."

In samenspraak met de ploeg besliste ze om de komende weken niet te koersen. "Voornamelijk omdat mijn hoofd er niet naar staat. Ik blijf wel verder trainen zodat ik snel weer in competitie kan treden."

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos ┬ę 2022