Deze 5 renners zouden de ploeg rondom Mathieu van der Poel verder kunnen versterken

Het Alpecin-Deceuninck van Mathieu van der Poel liet in Parijs-Roubaix zien hun kopman goed bij te staan op het hoogste niveau.

Dwars door Vlaanderen 2022

Toch was de ploeg zeker in de Ronde van Vlaanderen - ook door Van der Poel zijn eigen toedoen overigens - niet helemaal op de afspraak. Om mee te blijven doen tegen Jumbo-Visma en andere sterke ploegen kan het geen kwaad om Alpecin-Deceuninck verder te versterken. Wij hielpen alvast een handje mee.

Nils Politt

De Duitser van BORA-hansgrohe is einde contract en een renner die het niveau heeft om Van der Poel en eventueel Philipsen tot ver in de finale bij te staan. Hij werd in 2019 immers vijfde in de Ronde van Vlaanderen en tweede in Parijs-Roubaix. Politt won in 2021 nog een etappe in de Tour de France, maar in de monumenten liet hij iets minder resultaten noteren.

Victor Lafay

Nu Mathieu van der Poel Milaan-Sanremo, Ronde van Vlaanderen én Parijs-Roubaix op zijn erelijst heeft staan, komen de heuvelklassiekers wellicht óók in beeld. Met Quinten Hermans is er al een schaduwfavoriet aanwezig, maar de basis is dun bij de Belgische ploeg. Victor Lafay - dit jaar nog zesde in de Waalse Pijl - zou een topaankoop zijn. Al is de kans groot dat een ploeg als Cofidis veel geld over heeft voor zijn contractverlenging.

Mauro Schmid

In de monumenten heeft hij het nog nooit laten zien, maar Mauro Schmid zou eenzelfde rol kunnen vervullen als Lafay. De Zwitser werd dit jaar zestiende in de Waalse Pijl, maar staat in de hiërarchie sowieso achter Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe. Bij Alpecin-Deceuninck zou hij de kans krijgen om vrijer te koersen. Door het winnen van de Ronde van België bewees Schmid dat hij een Ronde van Vlaanderen ook moet aankunnen.

Markus Hoelgaard

Dan zoeken we het nog in het iets minder dure segment. Te beginnen met de Noor Markus Hoelgaard. Hij rijdt sinds vorig seizoen voor Trek-Segafredo, maar heeft daar geen potten kunnen breken. Toch zit het erin bij Hoelgaard, want in 2021 werd hij namens Uno-X Pro Cycling nog achtste in de E3 en twaalfde op het wereldkampioenschap in Leuven. Dan mag je met recht een goede coureur genoemd worden.

Mathias Norsgaard

In de Ronde van Vlaanderen zat Mathieu van der Poel op meer dan honderd kilometer van de meet al bijna geïsoleerd, terwijl andere ploegen nog vijf of zes renners in het peloton over hadden. Dat kwam mede doordat de kopman vroeg in de koers zat te tukken, maar een grote motor als Mathias Norsgaard (Movistar) zou een goede zijn om extra erbij te hebben. Voor Van der Poel in de klassiekers, maar ook in de sprint voor Philipsen.

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos ┬ę 2022