Mathieu van der Poel rijdt in Glasgow ook WK mountainbike: 'Misschien gebeurt er iets moois'

Mathieu van der Poel zal op het eerste Super WK in Glasogw, zowel in de wegrit als op de mountainbike een gooi doen naar de wereldtitel.

WC mountainbike in Nove Mesto 2021

Over twee maanden mag Glasgow zich opmaken om het allereerste Super WK te ontvangen. De wereldkampioenschappen van verschillende wielerdisciplines zullen daarbij samen op één locatie georganiseerd worden.

De wegrit is helemaal op maat van Mathieu van der Poel en hij zal er uiteraard aan de start staan. Over het WK mountainbike waren er nog twijfels, maar Van der Poel heeft nu beslist om ook daar te starten, weliswaar zonder specifieke voorbereiding.

"Ik ben er toch. Misschien gebeurt er iets moois", vertelde hij aan Wielerflits. "De vorm moet normaal goed zijn vanwege het WK op de weg, al kunnen we niet terugvallen op een specifiek voorbeeld."

Parijs 2024

Zijn deelname aan het WK kadert in het waarmaken van zijn Olympische droom. Nederland heeft op dit moment namelijk geen startrecht op de olympische mountainbikerace in Parijs, omdat ze te laag op de ranglijst staan. Als Van der Poel de wereldtitel verovert, krijgt hij een rechtstreeks toegangsticket.

De wegrit vindt op 6 augustus plaats. Het WK mountainbike wordt amper 6 dagen later verreden, op 12 augustus. Dat wordt een erg drukke periode, want de Tour eindigt pas twee weken voor de wegrit!

Nieuws
  • Photo Marketa Navratilova/Cor Vos © 2021