Derek Gee tekent nieuw contract bij Israel-Premier Tech tot 2028: 'Genoeg tijd om dingen te ontdekken'

Derek Gee wordt naar aanleiding van zijn goede prestaties in de Giro beloond met een flinke contractverbetering bij Israel-Premier Tech

Brussels Cycling Classic 2023

Giro-revelatie Derek Gee heeft een nieuw contract getekend bij Israel-Premier Tech. De Canadees blijft tot en met 2028 verbonden aan de ploeg waarmee hij dit jaar zijn doorbraak doormaakte. De 25-jarige coureur maakte de voorbije weken naam door liefst vier keer tweede te worden in een Giro-rit.

Gee manifesteerde zich in Italië als topper in wording en wordt zodoende beloond met een contractverlening. "We wisten altijd al dat hij het in zich had, maar tijdens de Giro bewees Derek voor het eerst dat hij echt met de besten mee kan. Na die geweldige resultaten willen we hem belonen met een mooie contractverbetering. Het is bovendien super dat we hem voor langere tijd hebben vastgelegd", vertelt Israel-Premier Tech voorman Sylvan Adams.

Geen moment twijfel

Zelf was Gee ook zeer content met zijn nieuwe arbeidsovereenkomst. "Ik heb geen moment getwijfeld, het was heel makkelijk om dit contract te ondertekenen. Vijf jaar is een lange periode, vooral in de wielerwereld, maar deze ploeg voelt als thuis. De ploeg heeft veel vertrouwen in mijn capaciteiten, dat wil ik graag terugbetalen."

Gee toonde zich tijdens de Giro als zeer veelzijdig. De groeibriljant weet vooralsnog niet welke kant hij op wil en houdt graag verschillende opties over. "Ik kan nu echt nog niet zeggen welke kant ik op wil als coureur. Mijn voornaamste doel is nu: winnen. Al die tweede plaatsen hebben ervoor gezorgd dat ik echt hunker naar een overwinning."

"Ik wil ook heel graag een etappe winnen in een grote ronde. Wat de lange termijn betreft zou ik het fijn vinden om door te ontwikkelen zonder een specifieke richting te kiezen. Dit contract geeft mij daar alle kans toe, er is genoeg tijd om verschillende dingen te ontdekken", besluit Gee.

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023