Aderlating voor vrouwenpeloton: Ronde van België afgelast

De Ronde van België voor vrouwen wordt afgelast. De organisatie spreekt van 'onvoorziene uitdagingen."

Paris Roubaix 2023 women

De Ronde Van België voor vrouwen gaat dit jaar niet door. De vijfdaagse etappekoers stond gepland voor 14-19 juni, maar de organisatie heeft geconcludeerde dat het evenement geen doorgang kan vinden. "Er kwam een aantal onvoorziene uitdagingen op ons pad", vertelt voorman Tom Thienpont in gesprek met Het Nieuwsblad.

De plotselinge afgelasting is een hard gelag voor het vrouwenpeloton. Maar Thienpont zegt dat er simpelweg geen andere optie was. "Vorige week kregen we van de gemeente te horen dat ze niet konden instaan voor de signalisatie van parkeerverboden, eenrichtingsverkeer en het plaatsen van omleidingen. Het was budgettair niet haalbaar om het uit te besteden aan externe firma en dat was op korte termijn ook niet haalbaar."

De Ronde Van Belgie voor vrouwen zou gelijktijdig worden afgewerkt met die van de mannen. Maar dat bleek logistiek gezien ook een lastige kwestie. "Er waren minder seingevers beschikbaar dan verwacht, de Ronde van België voor mannen speelde ons daarbij parten. Ik heb het probleem omtrent de seingevers al ene aantal keer aangekaart bij de federatie, maar er verandert niks. Het wordt tijd dat er concrete afspraken gemaakt worden", zegt Thienpont.

"Langer wachten om de koers af te blazen had geen zin. We zagen geen uitkomst meer vanwege de problemen die zich opstapelden. Bovendien is de wedstrijd al vier jaar op rij verlieslatend, we moeten goed kijken hoe we het toekomstgericht kunnen maken", besluit de organisator.

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023