📸 Van Aert werkt ondanks hevige sneeuwval trainingsritje van 6.5 uur af richting Stelvio

Wout van Aert is zich in Zwitserland aan het klaarstomen voor de Tour en het is daar flink aan het sneeuwen.

Wintertraining team Jumbo - Visma in Alicante 2023

Na twee maanden afwezigheid zal Wout van Aert zondag eindelijk terug een rugnummer opspelden. Hij kiest de Ronde van Zwitserland als voorbereidingskoers op de Tour. Van Aert besliste om samen met echtgenote Sarah De Bie al een week vroeger het vliegtuig richting Zwitserland te nemen, om er al wat op hoogte te kunnen trainen in functie van de Tour.

Op zijn racefiets moest hij nog even wachten en dus koos Van Aert de eerste dagen voor enkele gravelritjes langs de prachtige Zwitserse berglandschappen. Toen scheen de zon nog, maar ondertussen is het flink aan het sneeuwen in de buurt van St. Moritz, waar Van Aert verblijft. Op Instagram deelde hij enkele beelden van zijn terras dat bedekt is met een dik pas sneeuw.

Foto: Instagram/woutvanaert
Foto: Instagram/woutvanaert

De hevige sneeuwval hield Van Aert echter niet tegen om buiten te gaan trainen. Integendeel. Van Aert trok er op uit voor een ritje van maar liefst 6.5 uur in barre weersomstandigheden. Volgens de gegevens van zijn Strava-activiteit lag de temperatuur maar net boven het vriespunt. Bij thuiskomst stonden er 178 kilometers en 4379 hoogtemeters op de teller! Hij stak ook even de grens met Italië over en reed (een deel van) de Stelvio op.

Met de vorm zal het dus wel goed zitten bij Van Aert. Zondag start hij in de Ronde van Zwitserland. In totaal zijn er 8 ritten. De openings- en slotetappe zijn individuele tijdritten van 12.7 en 25.7 kilometer. Van Aert zal er onder meer Remco Evenepoel en Tom Pidcock tegenkomen.

Zijn grote rivaal Mathieu van der Poel laat de bergen links liggen en kiest voor een Belgische aanloop naar de Tour. Zaterdag rijdt hij Dwars door het Hageland.

Pelotonpraat
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023