Nieuwe Tour-documentaire onthult akkefietje tussen Vingegaard en Van Aert: 'Hopelijk ziet Wout in wat het hoofddoel is'

De nieuwe Tour-documentaire op Netflix geeft een uniek inkijkje achter de schermen. Er wordt onder meer aandacht besteed aan een akkefietje tussen Van Aert en Vingegaard.

Tour de France 2022 stage 4

Wielerliefhebbers hebben er even op moeten wachten, maar vandaag is het zover. De langverwachte documentaire over de Tour de France van 2022 is nu te zien op Netflix. In de achtdelige serie wordt onder meer aandacht besteed aan een akkefietje tussen Jonas Vingegaard en Wout Van Aert.

Het euvel speelt zich af na afloop van de vierde etappe tussen Duinkerke en Calais. Jumbo-Visma greep daar de macht dankzij een machtige aanval op de Côte du Cap Blanc-Nez in de finale. Van Aert is die dag ongehoord sterk en soleert naar de etappeoverwinning. Vingegaard kon het wiel van zijn ploeggenoot net niet volgen en werd teruggepakt door het peloton.

Vervolgens ontstaat er wat spanning tussen de twee kopmannen van Jumbo-Visma. Vingegaard had graag gezien dat zijn Belgische ploegmaat op hem wachtte. "Ik was gefrustreerd omdat ik erg graag in het wiel van Wout had willen zitten. Als hij twee seconden op me had gewacht had dat het verschil kunnen maken. Natuurlijk is het jammer dat we niet wat seconden op Pogacar pakken hier. Ik hoop dat hij inziet dat de gele trui het hoofddoel is", vertelde de Deen in een interview met de Netflix-crew vlak na de etappe.

Ploegleider Grischa Niermann ging nadien ook nog met Van Aert in gesprek, de Duitser geeft Van Aert gelijk. "Jonas baalde verschrikkelijk dat je nog net even doortrok op de top van dat klimmetje. Maar als je had gewacht hadden ze je sowieso bijgehaald", vertelde hij tegen Van Aert. "Als ze met je meewillen, moeten ze gewoon in je wiel zitten", besluit Niermann.

Achtergrond
  • De aanval van Jumbo-Visma op de CĂ´te du Cap Blanc-Nez