Twee wereldtoppers onderweg naar team van Fabian Cancellara

Het ambitieuze Tudor Pro Cycling wil graag de stap naar de WorldTour zetten en probeert daarom enkele toprenners binnen te halen.

Tour of Norway 2023 stage-2

Fabian Cancellara hing in 2016 zijn fiets aan de wilgen, maar is nog steeds actief in het wielerwereldje. De Zwitserse wielerkampioen is sinds vorig jaar namelijk eigenaar van het UCI ProTeam Tudor Pro Cycling. Ondanks de afwezigheid van echte wereldtoppers, konden ze dit seizoen al zes keer zegevieren.

Cancellara is, net als toen hij nog renner was, heel ambitieus en maakt er geen geheim van dat hij op termijn de stap naar de World Tour wil zetten. Daarvoor zal het team echter moeten gaan shoppen op de transfermarkt en daar zijn ze nu ook mee bezig.

Trentin

Als we de Italiaanse sportkrant La Gazzetta Dello Sport mogen geloven, is Matteo Trentin (UAE Team Emirates) onderweg naar Tudor. De inmiddels 33-jarige Matteo Trentin werd al eens Europees kampioen, veroverde zilver op het WK in Harrogate en won acht ritzeges in grote ronden, waarvan drie in de Tour. In totaal staan er 29 profzeges op het palmares van de sprinter/klassiekerrenner.

Ballerini

Trentin is echter niet de enige Italiaan die zin heeft in een Zwitsers avontuur. Volgens Tuttibici onderhandelt ook Davide Ballerini met Tudor Pro Cycling. Ballerini rijdt nu voor Soudal Quick-Step en won twee jaar geleden de Omloop het Nieuwsblad.

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023