Quintana zoekt nog steeds team, maar mag straks (eenmalig) terug rugnummer opspelden

Nairo Quintana is nog steeds op zoek naar een nieuwe werkgever, maar kan straks wel deelnemen aan de Ronde van Colombia.

Tour de France 2022 stage 11

Het is al een tijdje stil rond Nairo Quintana. De Colombiaanse klimmer werd vorig jaar tijdens de Ronde van Frankrijk betrapt op het gebruik van de verboden pijnstiller Tramadol, waarna zijn resultaten uit die Tour geschrapt werden. Ook het contract met zijn team Arkéa-Samsic werd ontbonden. Quintana werd sindsdien aan heel wat ploegen gelinkt, maar 10 maanden later heeft hij nog steeds geen nieuwe werkgever gevonden.

Aan motivatie ontbreekt het echter niet bij de Colombiaan. Tot op vandaag is de voormalige winnaar van de Giro d'Italia en Vuelta a Espana altijd blijven verder trainen en in januari ontkende hij in een persconferentie nog de geruchten over een vervroegd wielerafscheid. In februari veroverde Quintana zelfs brons op het Colombiaanse nationale kampioenschap op de weg.

Ronde van Colombia

Helaas is er één maand voor de Tour nog steeds geen ploeg die de klimgeit uit het Andesgebergte onderdak wil bieden. Toch krijgt hij straks de kans om eenmalig terug een rugnummer op te spelden. Volgens Ciclismo Colombiano overweegt Quintana namelijk een deelname aan de Ronde van Colombia (16 - 25 juni), in het shirt van de Colombiaanse selectie.

"Er is zeker een kans dat Nairo Quintana met het Colombiaanse team zal deelnemen aan de Ronde van Colombia", vertelde de voorzitter van de Colombiaanse wielerbond.

Een deelname aan het WK in Glasgow is in principe ook mogelijk, als Quintana in de Colombiaanse selectie opgenomen wordt. Ook vorig jaar in Wollongong was hij er bij.

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022