Tiesj Benoot kijkt met open mond naar Vingegaard: 'Niet omdat Pogacar hier niet is dat er geen goede renners zijn'

Jonas Vingegaard was niet van plan aan te vallen, maar hij counterde Richard Carapaz en reed op prachtige wijze naar de ritwinst.

CritŽrium du DauphinŽ 2023 stage 5

Op het laatste klimmetje van de vijfde etappe in de Dauphiné viel Carapaz aan, maar de Ecuadoriaan kwam zichzelf tegen het einde ook lelijk tegen. Vingegaard niet en de Deen zette vervolgens door en soleerde op knappe wijze naar de winst. Ploegmaat Tiesj Benoot zat een groepje achter zijn kopman. "We mogen zo'n solo van vijftien kilometer niet normaal gaan vinden. Ik ben ergens wel verrast dat Jonas zo uitpakt. Straf", zegt hij tegen Het Nieuwsblad.

Zeker gezien de concurrentie met onder anderen Carapaz, Landa, Mas, O'Connor en Adam Yates. "Het zijn geen sukkelaars die hier rondrijden. Het is niet omdat Pogacar hier niet is dat er hier geen goede renners zijn. Het was niet gepland dat Jonas vandaag zou aanvallen. Hij reageerde op een uitval van Carapaz en daarna bleek hij overschot te hebben."

Eigen niveau

Benoot zat in de groep met de concurrenten voor het klassement, op flinke afstand van Vingegaard. "Achter Jonas hebben ze wel redelijk samengewerkt. Ik ben er maar één keer tussen gaan rijden. Met de komende zware dagen in de Alpen wilde ik niet te veel vijanden maken. Maar als je op deze manier wint, dan ben je de beste van het pak."

Ook over zijn eigen niveau was Benoot te spreken. "Ik voelde me de afgelopen dagen niet zo goed. Het is de eerste keer sinds Luik dat ik echt diep ben gegaan. Dit was een goede test voor dit weekend maar ook in functie van de Tour de France."

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023