📸 Van der Poel toont hoe je een racefiets in een Lamborghini plooit

Mathieu van der Poel begaf zich in zijn nieuwe Lamborghini Urus S naar de start van Dwars door het Hageland in Aarschot.

Dwars door het Hageland  2023

Grote dag vandaag! Twee maanden na zijn triomf in Parijs-Roubaix keert Mathieu van der Poel terug in koers. In Dwars door het Hageland krijgt hij met veel onverharde stroken en kasseien een parkoers dat helemaal op zijn maat is. Aangezien andere toppers voor de Dauphiné of Ronde van Zwitserland kiezen, is hij uiteraard de absolute topfavoriet.

Deze ochtend begaf Van der Poel zich met eigen wagen naar de start in Aarschot. Niet zomaar een auto, want Van der Poel is recent eigenaar geworden van een Lamborghini Urus S (met een prijskaartje van ongeveer 300.000 euro!). En zijn fiets? Die paste perfect in de koffer, op voorwaarde dat de wielen gedemonteerd werden.

Foto: instagram/mathieuvanderpoel

Van der Poel verschijnt straks ook aan de start in de Ronde van België (14 - 18 juni). Een beetje een opvallende keuze, want de Tourrenners kiezen doorgaans voor een voorbereidingskoers hoog in de bergen (Dauphiné en Ronde van Zwitserland). "Ik heb niet veel zin om in de grupetto te zitten in de Zwitserse bergen”, klinkt zijn uitleg. “Dan ga ik liever voor ritzeges in België."

Pelotonpraat
  • hoto: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023