Mathieu van der Poel rijdt lek in slotfase, komt bijna terug, maar ziet Tiller uiteindelijk winnen

Rasmus Tiller heeft Dwars door het Hageland gewonnen. Mathieu van der Poel liet zich zien, maar reed op een slecht moment lek.

Dwars door het Hageland  2023

Dwars door het Hageland werd in brand gestoken door een aanval van Mathieu van der Poel. Niemand kon de Nederlander volgen, maar één probleem: er stond nog 75 kilometer op de teller. Hij schudde wel even flink aan de boom, maar Van der Poel werd niet veel later ingerekend door het werk van de mannen van Uno-X Pro Cycling Team.

Door de warme omstandigheden en de lange finale werd het een slijtageslag. Op de voorlaatste passage van de Citadel van Diest werd de slag uiteindelijk gemaakt. Renners die meekonden: Florian Vermeersch, Loïc Vliegen, Yves Lampaert, Stan Van Tricht, Casper Pedersen, Rasmus Tiller en Simon Clarke. In eerste instantie was Mathieu van der Poel ook mee, maar de Nederlander reed vervolgens lek op een zeer slecht moment.

Van der Poel lek

Hij werd voorbijgereden door de achtervolgende groep, de wissel van zijn wiel duurde zeer lang en vervolgens moest hij nogmaals wisselen van fiets. Toch wist hij op knappe wijze de aansluiting met de achtervolgers weer te maken, waar hij nog twee teamgenoten had zitten. En er wachtten nog een gravelstrook, een helling en aan de finish nogmaals de citadel.

Alleen moesten de mannen van Alpecin-Deceuninck nog een gat overbruggen van 25 seconden. Op de Grasbos reed Van der Poel de groep uiteen, maar hij had duidelijk geen topbenen meer. Vooraan hadden Tiller, Van Tricht en Tiller op hetzelfde moment een kloof geslagen. Van der Poel bleef hangen, werd weer bijgehaald en en bolde uiteindelijk over de streep net buiten de top tien. Op de Citadel was het uiteindelijk Tiller die de sterkste bleek.

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023