🎥 Opnieuw chaos in Tour des Pyrénées, rensters houden protestactie

Na de chaotische finale van gisteren, kon de veiligheid in de tweede etappe van Tour des Pyrénées opnieuw niet gewaarborgd worden.

De openingsetappe in Tour des Pyrénées, een driedaagse rittenkoers voor vrouwen, kende gisteren een bizar slot. In de laatste kilometers moest het peloton manoeuvren tussen auto's, bussen en toeschouwers die zich doodleuk op het parkoers begaven.

Na overleg tussen de teams, organisatoren en rennersvakbond CPA werd besloten om de eerste 23 kilometer van de tweede etappe geneutraliseerd te laten verlopen. Op die manier konden de rensters oordelen of de veiligheid deze keer wel kon gewaarborgd worden. Dat leek het geval, want na de neutralisatie werd het officiële startschot gegeven.

Nieuwe neutralisatie

Even later hield het peloton toch weer halt. Motoren zouden tussen het peloton gereden hebben en zo een gevaarlijke situatie gecreëerd hebben. Er werd zo'n 15 minuten gediscussieerd, waarna de Franse renster Aurey Cordon-Ragot (Human Powered Health) het peloton meedeelde dat ze weer van start gingen gaan, weliswaar geneutraliseerd tot aan de voet van Hautacam, de laatste klim van de dag.Marta Cavalli (FDJ - SUEZ)  kwam uiteindelijk als eerste boven op Hautacam. De Italiaanse versloeg Ashleigh Moolman (AG Insurance - Soudal Quick-Step) en Antonia Niedermaier (Canyon//SRAM Racing). Ze is ook de nieuwe leidster in het algemene klassement.

Achtergrond
  • Foto: Twitter/Eurosport Nederland