Ook Wout van Aert is niet zo'n fan van Netflix-serie over Tour: 'Iets te veel commotie'

De Netflix-serie 'Tour de France: Unchained' kreeg de voorbije dagen wat kritiek en ook Wout van Aert blijkt niet zo'n grote fan te zijn.

Tour de France 2022 stage 12

Sinds kort kunnen wielerfans op Netflix 'Tour de France: Unchained' bekijken. De serie biedt een blik achter de schermen van het grootste wielerevenement ter wereld en bestaat uit acht afleveringen. Meteen na de lancering op Netflix, kwam er echter (vooral vanuit de wielerwereld) wat kritiek.

Zo zou de serie vooral bedoeld zijn voor mensen buiten de sport en ligt de focus op een hoge spektakelwaarde. "De afleveringen hangen aan elkaar van clichés, versnelde wedstrijdbeelden en valpartijen", schreef Thijs Zonneveld in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Te veel commotie

Ook hoofdrolspeler Wout van Aert deelt die mening. "Ik heb de eerste drie afleveringen al gezien. Het is een beetje te veel verhaaltjes en iets te veel commotie", vertelde hij aan Het laatste Nieuws. "Ik had al de indruk dat ze bepaalde scenario's hadden uitgeschreven, nog voor het eigenlijk echt gebeurde."

"Maar het blijft een mooie reeks en als je weinig van wielrennen kent is het wel goede promotie voor de sport." Netflix kondigde ook al een tweede seizoen aan en daar zal Van Aert helaas ook weer moeten aan meedoen. "Ik heb geen andere keuze", lachte hij.

Achtergrond
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos ┬ę 2012