Wout van Aert bereid om Tour vroegtijdig te verlaten: 'Wil geboorte van kindje niet missen'

Wout van Aert zal ons tijdens de Ronde van Frankrijk ongetwijfeld weer verbazen, maar dat zal mogelijks niet drie weken lang zijn...

Tour de France 2022 stage 21

Sarah De Bie, echtgenote van Wout van Aert, is hoogzwanger. De geboorte van hun tweede kindje wordt verwacht tussen het einde van de Tour en het WK in Glasgow. Een beetje een vervelende timing, want Van Aert kan zo tijdens de Tour plots vader worden en hij is niet van plan om de geboorte te missen!

Voor de start van de tweede etappe in de Ronde van Zwitserland vertelde Van Aert aan VTM dat hij bereid is de Tour eerder te verlaten, zodat hij de geboorte kan meemaken. "Ik houd er rekening mee dat ik in de Tour elk moment naar huis kan gaan. Ik wil de geboorte van ons kindje absoluut niet missen."

Twee jaar geleden verwelkomden Wout en Sarah al een zoontje dat de naam Georges kreeg.

Zwitserland

Van Aert rijdt op dit moment de Ronde van Zwitserland in aanloop naar de Tour. Tijdens de openingstijdrit reed hij naar een derde plek, maar daar was hij best wel tevreden mee. "Ik moet nog een tikkeltje beter worden om te kunnen winnen", vertelde hij na afloop.

Vandaag volgt al een herkansing want de tweede etappe verloopt nagenoeg vlak en zal naar alle waarschijnlijkheid uitdraaien op een massasprint.

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022