Thomas De Gendt meldt zich af voor Tour de France: 'Beter voor mijn mentale welzijn'

Voor veel jongens is het de droom om mee te doen aan de Tour de France, maar de ervaren Thomas De Gendt heeft er geen zin in.

CritŽrium du DauphinŽ 2023 stage 7

Zondagavond belde De Gendt zijn baas Kurt Van de Wouwer met de mededeling dat hij niet wil starten in de Tour de France. Na een teleurstellende Dauphiné ziet hij het niet zitten om als pelotonvulling mee te gaan naar de Tour de France. Vrijdag gaf hij op in de voorbereidingskoers, terwijl hij vroeg in de etappe nog ten aanval trok.

De Gendt legt uit bij Het Nieuwsblad: "Ik was mijn cartouche al kwijt voordat de cols eraan kwamen. Ik reageerde op Pierre Latour, die later ook uit de Dauphiné zou stappen. Mijn benen zijn heel goed, dat ondervond ik donderdag in de etappe naar Salins-les-Bains, waarin ik 170 kilometer in de aanval zat. Nils Politt was in onze groep veruit de sterkste renner, dat wel."

Andorra

De Vlaming voelt dat hij geen zekerheid is bij zijn ploeg Lotto-Dstny, zoals in het verleden wel altijd het geval was. "Ik wil geen week langer meer wachten. Voor mijn mentale welzijn is het beter dat ik afbel. Je voelt dat ergens aan dat je geen zekerheid bent, dus maak ik liever zelf de keuze en richt me vol op de Vuelta."

De Gendt prefereert om zich via een stage in Andorra voor te bereiden op de Vuelta a España. "De Tour? Daar zal ik niet echt naar kijken. Ik ben aan het fietsen, hè. Voorlopig interesseer ik me niet echt in koersen waaraan ik zelf niet deelneem."

Nieuws
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2023