Biniam Girmay wint op overtuigende wijze tweede etappe Ronde van Zwitserland

Biniam Girmay heeft de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland met overtuiging op zijn naam geschreven. Hij versloeg Démare en Van Aert.

Tour de Suisse 2023 - 2

De tweede dag in de Ronde van Zwitserland was er eentje voor de snelle mannen, maar desondanks lag er nog een aantal heuveltjes te wachten. Slechts twee renners kozen de aanval om de vlucht van de dag te vormen: Nicolas Zukowsky en thuisrijder Michael Schär, die volgend jaar zal stoppen als professioneel wielrenner.

In het peloton gebeurde lange tijd weinig, maar op 25 kilometer van de meet was daar ineens een flinke valpartij. Een van de grootste slachtoffers van de crash was Gianluca Brambilla, want de Italiaan moest opgeven. Namens Jumbo-Visma kwam ook Koen Bouwman in aanraking met het asfalt, maar hij kon gewoon verder.

Leider

Tegelijkertijd trokken diens ploegmaten Wilco Kelderman en Sam Oomen eventjes door, waarna de twee vluchters werden bijgehaald en het duidelijk werd dat het in een sprint zou gaan eindigen. Op zo'n acht kilometer van de meet vloog het tempo omhoog en ook leider Stefan Küng mengde zich in de lead-out van de sprint.

Het was desondanks vrij chaotisch en geen ploeg wist echt een trein op te zetten. Mick van Dijke kwam laat opzetten met Van Aert, maar tegelijkertijd was hij op tijd. De Belg ging ook als eerste aan, maar hij leek van iets te ver te beginnen, waarna hij nog werd bijgehaald door Arnaud Démare en Biniam Girmay, die de Fransman ook knap wist af te houden en vervolgens om de nek werd gevlogen door Eritrese fans.

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023