🎥 Girmay overrompeld door Eritrese fans na knappe zege: 'Ik heb mezelf verrast'

De fans van Biniam Girmay werden helemaal gek toen ze hun wielerheld naar de zege zagen sprinten in de Ronde van Zwitserland.

Tour de Suisse 2023 - 2

Na een wat teleurstellend voorjaar, lijkt Biniam Girmay terug zijn topvorm van vorig jaar gevonden te hebben. De Eritreeër verraste door in de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland Arnaud Démare en Wout van Aert te kloppen in een sprint. Hij lijkt net op tijd klaar om over drie weken zijn Tourdebuut te maken.

Girmay geniet in zijn thuisland Eritrea van een heldenstatus en tijdens de koers kan hij doorgaans rekenen op de steun van vele fans. Ook in de Ronde van Zwitserland is zijn trouwe aanhang van de partij. Toen ze hun held als eerste over de finish in Nottwal zagen komen, werden ze helemaal gek en stormden ze op Girmay af, waarna hij omhelsd werd en er een feestje gebouwd werd. Heel coronaproof verliep dat echter niet... Bekijk hieronder de knotsgekke beelden!

Girmay was zelf ook wat verrast over zijn zege. "Twee maanden geleden was ik heel zwaar gevallen en daardoor had ik niet genoeg tijd gehad om te trainen", vertelde hij na afloop. "Maar vandaag was ik geweldig. Dit geeft alvast heel veel vertrouwen voor de Tour de France."

Dat hij meteen na de finish overrompeld werd door uitzinnige fans uit zijn thuisland, vond hij geweldig. "Dat betekent veel voor me. Ik ben heel blij. Maar een feestje vieren zit er helaas niet in. We hebben nog zes dagen te gaan in deze Ronde van Zwitserland. Ik moet me focussen op de komende dagen. Volgende keer vieren we wel samen", aldus Biniam Girmay

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023