Michael Boogerd over Tour: 'Pogacar in het begin wat minder en heeft altijd veel moeite wanneer we de hoogte in gaan'

Heeft Tadej Pogacar in het voorjaar met z'n krachten gesmeten - en gaat zich dat in de Tour wreken. Michael Boogerd geeft z'n mening.

trainingcamp Team Roompot - Charles in Calpe, Spain

De Tour nadert met rasse schreden en in onze Tourspecial vroegen we onder ander Michael Boogerd naar Tadej Pogacar. Verwacht de Hagenees dat het Sloveens wonderkind met zijn door een val niet ideale voorbereiding én een druk voorjaar er zal staan?

Eigenlijk twijfelt Boogerd daar niet aan. "Ik denk dat Pogačar ongeacht zijn drukke voorjaar goed in vorm zal zijn ten tijde van de Tour. Het zag er ogenschijnlijk makkelijk uit en er is voor mij geen reden om aan te nemen dat hij zijn topvorm niet zal benaderen."

Ook de handblessure na z'n val in L-B-L gooit geen roet in het eten, denkt Boogerd. "Ik ben geen dokter, dus kan de blessure aan zijn pols moeilijk inschatten, maar het lijkt me dat er wel voldoende hersteltijd is geweest. Het zou goed kunnen dat Pogačar in het begin wat minder is, maar als hij dit jaar de Tour verliest dan is dat hoogstwaarschijnlijk gewoon omdat iemand anders beter is. Het voorjaar heeft daar geen invloed op."

Boogerd verwacht veel van de Tour. "Het wordt wel een interessante wedstrijd met een zwaar parkoers. Vorig jaar was Vingegaard de beste bergop en Pogačar heeft altijd veel moeite wanneer we de hoogte in gaan, maar al met al zijn ze ontzettend aan elkaar gewaagd en belooft het een spannend duel te worden."

Achtergrond
  • photo Wessel van Keuk/Cor Vos © 2019