📸 Team DSM krijgt straks nieuwe naam én outfit

Naast Trek-Lidl zullen ook de heren en dames van Team DSM vanaf juli in een gloednieuw shirt te zien zijn.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 21

De Nederlandse chemiereus DSM, hoofdsponsor van de gelijknamige wielerploeg, is gefuseerd met het Zwitserse Firmenich, een producent van geur- en smaakstoffen. Het bedrijf heet voortaan DSM-Firmenich. Dat zal vanaf juli ook de naam van het huidige Team DSM worden.

Als gevolg van de nieuwe naam, krijgen de renners ook een nieuwe outfit. De twee verticale blauwe strepen blijven, maar de rest van het outfit is nu marineblauw in plaats van zwart (iets frisser dus om in de hitte te fietsen). Verder staat het nieuwe logo, met drie witte bollen op de achtergrond, centraal op het shirt.

De mannen zullen het tenue voor het eerst dragen in de Ronde van Frankrijk, de vrouwen in de Giro Donne. U kan de nieuwe truitjes hieronder bekijken!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Team DSM (@teamdsm_)"De fusie tussen twee toonaangevende bedrijven is een mijlpaal voor deze nieuwe grote speler op het gebied van gezondheid, voeding en schoonheid", zegt teammanager Iwan Spekenbrink. Ook CEO Dimitri de Vreeze is enthoiusiast. "We kijken er erg naar uit om Team dsm-firmenich ons bedrijf, ons merk en onze spirit te zien vertegenwoordigen."

Achtergrond
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023