Maarten Tjallingii: 'Blessure Pogacar was zegen, kon hij wat rust pakken'

Heeft Tadej Pogacar in het voorjaar met z'n krachten gesmeten - en gaat zich dat in de Tour wreken. Erik Breukink geeft z'n mening.

Binck Bank Tour 2019 Teampresentatie

De Tour nadert met rasse schreden en in onze Tourspecial vroegen we onder andere Maarten Tjallingii naar de strijd tussen Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard. De Gelderlander steekt zijn voorkeur voor die laatste niet onder stoelen of banken.

Maar hij weet ook dat Tadej Pogacar een taaie klant is om te verslaan, al reed de Sloveen zich wat over de kop in het voorjaar, vindt Tjallingii.

"De valpartij van Pogačar in Luik-Bastenaken-Luik was wellicht een teken aan de wand. Hij reed toen op een plek waar hij niet hoort te rijden, misschien lag dat wel aan vermoeidheid. In dat opzicht is de blessure een zegen zodat hij wat rust kon pakken."

De oud-renner ziet in het kader van 'elk nadeel hep z'n voordeel' nog meer positieve aanknopingspunten voor Tadej Pogacar.

"Het Baskenland is echt zijn terrein, wellicht komt hij daar helemaal in zijn element. En aangezien hij geen Dauphiné of Ronde van Zwitserland heeft gereden, zou het ook kunnen dat hij nog frisser is in de derde week. Het gaat er bij hem niet zozeer om hoeveel hij traint, maar of hij genoeg rust krijgt in aanloop naar de Tour. Die rust vond hij en dus is hij voor mij ook gewoon een topfavoriet, ondanks dat zijn voorbereiding wellicht niet ideaal is. Pogačar is gebrand op revanche en zal er alles aan doen om te winnen."

Tjallingii hoopt overigens niet dat Pogacar wint. "Mijn persoonlijke voorkeur ook uit naar Vingegaard. Ik vind het een mooie man en hij geniet echt van wat hij doet. Pogačar en Vingegaard zijn twee ijzersterke mannen en je weet nooit hoe het loopt, maar ik hoop dat Vingegaard wint. En ik zie hem toch ook wel als dé topfavoriet."

Achtergrond
  • photo Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2019