📸 BORA-hansgrohe ontwerpt 'nostalgisch' Tourtenue met verwijzing naar onder meer Peter Sagan

BORA-hansgrohe neemt straks voor de tiende keer deel aan de Ronde van Frankrijk en viert dat met een speciale Tourtenue.

CritŽrium du DauphinŽ 2023 stage 7

Steeds meer teams maken er een gewoonte van om tijdens de grote rondes drie weken lang in een gloednieuw shirt rond te rijden. Ook straks tijdens de Tour zullen er opnieuw nieuwe shirtjes te zien zijn. Jumbo-Visma presenteerde enkele maanden geleden al hun Tourtenue en nu is het de beurt aan BORA-hansgrohe.

De Duitse formatie liet door kledingsponsor Le Col een 'nostalgisch' tenue ontwerpen, met verwijzingen naar hun Tourverleden. BORA-hansghore viert immers haar tiende deelname aan de Ronde van Frankrijk. Op de trui pronken (in heel kleine lettertjes) de namen van alle renners die de voorbije 10 jaar voor BORA-hansgrohe de Tour reden. Ook de namen van renners die ondertussen voor een ander team rijden, zoals Peter Sagan, zullen op de trui te zien zijn.

"We doen dit jaar voor een tiende keer mee aan de Tour de France. De verhalen die we de afgelopen jaren hebben geschreven, zijn onvergetelijk”, zegt teammanager Ralph Denk. “Het is een lange lijst en de herinneringen zijn ongelooflijk mooi. Van de eerste ritzege met Peter Sagan in 2017 en twee groene truien naar de vierde plek van Emanuel Buchmann in het algemeen klassement van de Tour van 2019."

"Met dit tenue willen we alle renners bedanken die deze verhalen hebben geschreven. Zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest."

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023