Philipsen lacht om Van der Poel: 'Hij zei dat hij de lead-out nog wilde doen, hij gaat gewoon niet kapot'

Mathieu van der Poel kleurde de dag, maar ploegmaat Jasper Philipsen bleek uiteindelijk de beste. Na een lead-out van MvdP.

Baloise Belgium Tour 2023 - stage-1

Op tachtig kilometer van de meet dropte Alpecin-Deceuninck een bommetje en vervolgens is het niet meer stilgevallen. Animator was Mathieu van der Poel. Hij zat in een omvangrijke kopgroep, pakte acht bonificatieseconden in de gouden kilometer, maar wilde in de slotfase niet meer vol voor de etappe gaan. Hij zette zich na een aanval van tachtig kilometer in de trein van Philipsen.

Van der Poel leverde zijn ploegmaat uiteindelijk uitstekend af, zag Philipsen winnen en eindigde zelf nog als zesde. Philipsen na afloop: "Het was een parkoers dat zich leende voor een aanvallende koers. Het was leuk om met de ploeg iets te forceren. Zeker met Mathieu die in vorm is, dan is het leuk koersen."

Toch had hij niet meer verwacht dat de Nederlander een lead-out zou doen. "In de laatste rechte lijn deed hij teken dat hij nog een lead-out ging doen. Dan weet je dat hij in orde is. Die gaat gewoon niet kapot. Zelf heb ik een goede stage gehad, maar hopelijk zit ik nog niet op mijn top en is dat voor de zomer."

Nieuws
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2023